Цветан Цветанов ще изнесе първата лекция от програмата на „Летния университет”

От 23 до 28 август 2010 г. България е домакин на „Летния университет” на „Европейския еврейски студентски съюз”, който за първи път се провежда в страна от Източна Европа.

500 студенти с еврейски произход от цяла Европа ще имат възможност да обсъждат проблемите на света, в който живеят, както и проблемите на еврейския свят. Младите еврейски лидери ще се запознаят и с историята, бита и традициите на България, както и със съвременната политическа и икономическа ситуация в страната ни.

На 23 август от 13.30 ч. Цветан Цветанов, вицепремиер на Република България и председател на Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към Министерски съвет ще изнесе първата лекция от програмата на „Летния университет”.

Специално за събитието в България пристигна делегация на „Американския еврейски комитет”, водена от изпълнителния й директор Дейвид Харис. На 24 август от 13.30 ч. Дейвид Харис ще изнесе лекция на тема „Еврейският лидер”.

Програмата на „Летния университет” включва и лекции на проф. д-р Христо Матанов, проф. д-р Румяна Маринова, д-р Алек Оскар, равин Хершел Глук, много атрактивни занимания, конкурси и състезания свързани с опазване на планетата, опознаване и съхраняване на еврейските традиции, дух и история. Целта на „Летния университет” на „Европейския еврейски студентски съюз” е младите хора да получат знания и практически опит, за да станат отговорни и достойни лидери.

Снимки от събитието можете да разгледате тук.