Дебат „Омразата днес. Ненаучените уроци на Холокоста“

На 26 януари 2012 година от 18.00 часа в зала „Йерусалим” на „Еврейския културен дом“, бул. „Александър Стамболийски” 50 ще се проведе дебат „Омразата днес. Ненаучените уроци на Холокоста”, посветен на 27 януари – Международния ден в памет на жертвите на Холокоста.

Организация на евреите в България „Шалом”
Регионална организация на евреите „Шалом”- София
„Американ Джоинт” – България
Фондация „Етнопалитра”
Читалище „Емил Шекерджийски – 1919”
В партньорство с Полски културен институт – София

Ви канят на 26 януари 2012 година от 18.00 часа в зала „Йерусалим” на „Еврейския културен дом“, бул. „Александър Стамболийски” 50 на дебат „Омразата днес. Ненаучените уроци на Холокоста”, посветен на 27 януари – Международния ден в памет на жертвите на Холокоста.

В дискусията „Омразата днес. Ненаучените уроци на Холокоста“ ще участват: модератор – Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ „Шалом“, Георги Кръстев, заместник-председател на НССЕИВ към МС, Н.Пр. Коре Ерхард Янсон, посланик на Кралство Дания, Н.Пр.Рафаел Мендивил Пейдро, посланик на Кралство Испания, Александър Оскар, председател на РОЕ „Шалом“ София, Бирали Бирали, заместник-главен мюфтия, Леа Коен, Анжел Вагенщайн, Петър Волгин, Исак Гозес, Пепа Илиева, председател на фондация „Етнопалитра“, Милен Миланов, Ромски образователен фонд, Мирослав Попов, представители на 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ и еврейската общност.

На събитието ще присъстват дипломати, представители на държавната и общинска администрация и институции, общественици, журналисти и др.

В рамките на събитието ще бъде представена виртуална интерактивна документална експозиция „ХОЛОКОСТЪТ И СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ”, реализирана от: Организация на евреите в България „Шалом” в партньорство с фондация „Етнопалитра”, с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Ще бъдат представени: мемоарната книга на Анжел Вагенщайн и книга за историята на Холокоста в Полша.

Дебатът ще се излъчва директно в интернет на адрес shalompr.org/live