„ДРАСКУЛКИ ОТ НЕОЛИТА“ – ВЕЧЕР НА АНЖЕЛ ВАГЕНЩАЙН

На 15 октомври 2013 г. (вторник) от 18.00 часа в „Мраморна зала” на РКИЦ, София, ул. „Шипка“ №34, ще бъде представено руското издание на книгите „ДВАДЦАТЫЙ ВЕК. ИЗГНАННИКИ – „ПЯТИКНИЖИЕ ИСААКОВО”, „ВДАЛИ ОТ ТОЛЕДО” И „ПРОЩАЙ, ШАНХАЙ” Център за книгата РУДОМИНО, Москва, 2013 г. и „ПРЕДИ КРАЯ НА СВЕТА“ ИК „Колибри“, София, 2011 г. на Анжел Вагенщайн, носител на руския медал „А.С.ПУШКИН“(2013) за заслуги в областта на културата и изкуството, образованието, хуманитарните науки и литературата и за голям принос в изучаването и опазването на културното наследство, в сближаването и взаимното обогатяване на културите на нациите и народите.


В програмата: Слово на д-р Елена Алекова, изпълнения на на актьора Вели Чаушев и на пианистката проф. Снежана Барова.

Организатори на събитието са: РУСКИ КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР, НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН САЛОН „СТАРИННИЯТ ФАЙТОН“, ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „КОЛИБРИ“.

На 16 октомври 2013 г., сряда, от 18.00 ч. в малката зала на РКИЦ за пръв път в България ще бъде прожектирана оригиналната руска версия на игралния филм „ГОЙЯ ИЛИ ТЯЖКИЙ ПУТЬ ПРОЗРЕНИЯ“, копродукция 1971 г., сценарий Анжел Вагенщайн, режисьор Конрад Волф.

С Участието на Татяна Лолова и Петър Слабаков.

Вход свободен.