ДИСКУСИЯ „НЕ НА КСЕНОФОБИЯТА, РАСИЗМА И ОМРАЗАТА В СПОРТА“

27.12.2015, 20:47  →  Новини    

Организация на евреите в България „Шалом“ съвместно с Регионална организация на евреите „Шалом“ – София, Фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България, организира дискусия „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“, част  от първия етап на  инициативата „Спортът за толерантност“, която стартира под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова в подкрепа на дейностите „София – европейска столица на спорта 2018 г.“

Дискусията се реализира с финансовата подкрепа на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.

В нея участваха: представители на Министерство на младежта и спорта, Столична община, Български олимпийски комитет, Български футболен съюз,  общественици, спортни деятели, параолимпийци, ветерани на спорта и журналисти.

На дискусията беше представена статистически данни за проявите на ксенофобия и расизъм в спорта,  дискутирани бяха причините за тези прояви, както и ролята на медиите. Бяха представени успешни практики и международни инициативи за преодоляване на проявите на ксенофобия, расизъм и омразата в спорта.