ПИСМО НА БЕНЯМИН НЕТАНЯХУ

Скъпи приятели,

Еврейският народ винаги се е изправял единен срещу предизвикателствата.  Днес това не е по-различно. През последните два месеца, още от отвличането и убийството на трима наши младежи и последвалата операция “Защитно острие”, подкрепата на еврейските общности по цял свят е източник на голяма сила за народа от Израел. В същото време ние знаем, че това бе труден период за евреите по цял свят, тъй като много от вас се сблъскват с увеличаващите се злобни и понякога жестоки прояви на антисемитизъм. От името на хората и държавата Израел

ви благодаря затова, че защитавате нашата справедлива кампания за постигане на траен мир и сигурност, които всички израелци заслужават. Приканвам ви да продължите с усилията да бъдат чути вашите гласове, да се противопоставяте на лъжите и клеветите, насочени към еврейската държава.

От наша страна, ние в Израел ще продължим да стоим до вас, когато се изправяте срещу омразата и нетолерантността. Евреите по цял свят трябва да могат да живеят гордо и без страх.

Аз имам голяма вяра в еврейския народ и в справедливостта на нашата кауза. Очаквам с надежда да изградим заедно с вас нашето общо бъдеще.

Искрено Ваш,

Бенямин Нетаняху