ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Поздравителен адрес от председателя на ОЕБ „Шалом” Максим Бенвенисти, по повод Деня на защитника на Отечеството – 23 февруари.

ДО НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЕЛСТВО
ЮРИЙ ИСАКОВ,
ПОСЛАНИК НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО,

Поздравявам Ви с Деня на защитника на Отечеството – 23 февруари, а чрез Вас поднасям поздравите си към ветераните от Великата отечествена война, военнослужещите в руската армия и всички участници в бойни действия. На този ден празничните артилерийски салюти звучат за всички, които са защитавали Отечеството си, отстоява ли са свободата и независимостта, жертвали са живота си за Родината. Това са достойни за уважение дела и всяка страна трябва да почита героите и подвизите им, да съхранява историята и да я предава на младите, за да помнят и не повтарят грешките на миналото.

Българските евреи няма да забравят Съветската армия – Освободителка, която окончателна ги спаси от опасността да загинат в газовите камери на нацистките концлагери.

От свое име и от името на българската еврейска общност още веднъж Ви поздравявам по повод празника – Деня на защитника на Отечеството.

С уважение,

Максим Бенвенисти
председател на ОЕБ „Шалом”