СТЕФАН СТЕФАНОВ: „ПОСТОЯНСТВО“ Е ИМЕТО НА ПРОЕКТА НА „АЛИАНЦ“, ИЗРАЗ НА НАШАТА СОЦИАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ И ГРИЖА КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ТВОРЦИ

На  9 юли 2015 г. в Художествена галерия – Перник, галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата беше открита изложбата „НАГРАДЕНИТЕ ТВОРБИ“ от Националния конкурс на „Алианц България“ за живопис, скулптура и графика. Сред официалните гости на откриването на изложбата бяха: Стефан Стефанов – изпълнителен вицепрезидент на „Алианц България Холдинг“ АД, Славея Калфина – регионален мениджър на „Алианц Банк България“ АД, Юлиан Попов – директор на Бизнес център Перник на „Алианц Банк България“ АД, Иван Иванов – кмет на Перник, Ирена Соколова – областен управител на Перник, Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ „Шалом“, Йосиф Меламед – главен секретар на ОЕБ „Шалом“, творци, журналисти и ценители на изобразителното изкуство. Присъствието на представители на ръководството на ОЕБ „Шалом“ е израз на подкрепа за „Алианц“ България като социално отговорна компания, на която Организацията се е доверила като застраховател.

„Постоянство“ е името на проекта и е израз на нашата социална отговорност и грижа към българските творци. Вече 10 години показваме постоянство и ще го правим докато българското изкуство и българските творци имат нужда. Националният конкурс се  провежда в 5 региона в България, творбите се оценяват от различни журита, а освен наградите за отличените художници, „Алианц“ откупува и техните произведения. Гордеем се, че творбите на българските художници представихме не само в България, но и в Мюнхен, Прага и Кошице, а надявам се и на други места в чужбина. Освен в изложбите, които организираме, ние издаваме и каталог на наградените творби, чрез който много почитатели на изобразителното изкуство у нас и в чужбина  могат да се запознаят с постиженията на съвременните български художници.“ каза в приветствието си Стефан Стефанов, изпълнителен вицепрезидент на „Алианц България Холдинг“ АД.

В гостуващата изложба, която може да бъде видяна в Перник до 30 юли т.г., се представят 38 наградени творци от различни поколения от последните две издания на конкурса 2012 – 2014 година.  Националният конкурс на „Алианц“ – България се провежда вече 10 години, от 2008 г. в България под патронажа на Министерство на културата и се организира в партньорство със Съюза на българските художници. Проектът  е част от  корпоративната стратегия на „Алианц“ с ясно очертани обществени и социални ангажименти и представя преглед на българското съвременно изобразително изкуство. В рамките на конкурса до момента са организирани 28 изложби в 12 града в страната и са представени стотици творци с над 3000 творби. Връчени са повече от 80 награди.