ДЕЛЕГАЦИЯ НА JDC В СОФИЯ

На 31 март 2014 г. министър-председателят на Република България г-н Пламен Орешарски се срещна с делегация на  „Американ Джоинт”, най-голямата еврейска хуманитарна организация в света и с представители на Организация на евреите в България „Шалом”. „Американ Джоинт” е постоянен партньор на ОЕБ „Шалом” в изпълнението на социални проекти за българската еврейска общност.

Министър-председателят г-н Пламен Орешарски представи преимуществата на България като добро място за инвестиции и представи социалната политика на правителството. На срещата присъства и заместник-министъра на труда и социалната политика – г-н Лазар Лазаров.

Представителите на „Американ Джоинт” благодариха на премиера за грижата и доброто отношение на българската държава към еврейската общност в България и предложиха методическа помощ за реализация на социални политики и проекти, за въвеждане на добри практики за сътрудничество между институциите и доброволците при работа със социално-слаби общности и хора със специфични потребности. Делегацията на „Американ Джоинт” заяви, че и в бъдеще ще продължат развитието на проектите си в партньорство с Организация на евреите в България „Шалом”.

Г-н Орешарски получи специален фотоалбум, посветен на 100-годишнината от създаването на „Американ Джоинт”, представящ хуманитарната дейност на организацията в повече от 70 държави по света.