Награди „Шофар“ за 2009 година

На 2 май 2010 г. (неделя) от 19.00 ч. в София в Зала „Йерусалим” на Еврейския културен дом се проведе официална церемония за връчване на наградите “Шофар” за 2009 г.

IMG_3936.JPGЗа доброволческа дейност – Виктория Таджер – основател и ръководител на клуб „Здраве“ в продължение на 15 години.За съжаление Виктория Таджер почина преди да получи наградата си.

За младежка дейност – Поли Захариева – за усилената й работа за утвърждаване на българската еврейсдка общност в семейството на европейската и световната еврейски общности. През лятото на 2009  е номинирана за член на Президиума на Европейския съюз на ервейските студенти.

За принос  в популяризиране на еврейската наука и култура – доц. Етиен Леви, когото наричат „Равина на музиката“ с финес, деликатност и обаяние представя красотата и обаянието на еврейската култура.

За етническа толерантност – Максим Минчев, генерален директор на БТА – за работатта му по редактирането и популяризирането на  книгата „Шимон Перец – биография“. Той лично представи книгата в страната, популяризира живота и дейността на видния израелски политик и държавник, носител на Нобелова награда за мир и действащ политик на Държавата Израел

За цялостен принос – Рав Бохор Кахлон – за всеотдайността  и цялостния му принос в развитието на еврейската духовна общност в България

Наградата на председателя – проф. Ивайло Мирчев, председател на СБХ

***

Снимки от церемонията можете да разгледате тук.