„70 ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ХОЛОКОСТА И ПОБЕДАТА НАД НАЦИЗМА“

На 7 май 2015 г. от 16:00 часа в Зала „Йерусалим“ на Еврейския културен дом в София ще се проведе тържествено събрание и церемония по награждаване на ветерани, участвали в  борбата срещу нацизма. Това е първото събитие  от Програмата на ОЕБ „Шалом“ – „70 години от края на Холокоста и победата над нацизма. 25 години от възстановяване на дипломатическите отношения между Република България и Държавата Израел“.

Организатори на събитието са: ОЕБ „Шалом“, РОЕ „Шалом“- София и Клуба на ветеранките към РОЕ „Шалом“- София. Председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти ще изнесе основният доклад на събитието,  посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз ще произнесе слово.

Почетният знак на ОЕБ „Шалом“  – „70 години от края на Холокоста и победата над нацизма“ ще бъде връчен на ветераните от председателят на регионалната организация „Шалом“ – София Александър Оскар.  Носители на отличието са: Анжел Вагенщайн, полковник Йосиф Илел, Леон Маджар, актрисата от военния  фронтови театър Ребека Захариева, Софи Пинкас, Тика Авдала, концлагеристката от „Аушвиц“ Жужана Сергиенкова, оцелялата от Варшавското гето Изабела Лазарова, Иван Сечанов, Нисим Коен и Аврам Ниего.

Информация за журналистите: От съображения за сигурност, молим желаещите да присъстват на церемонията да се акредитират на e-mail: pepa_i@abv.bg или asar.pr@gmail.com. За допълнителна информация – тел. +359 888 26 88 41.

За допълнителна информация:

Пепа Илиева – ПР мениджър на ОЕБ «Шалом»

0888 26 88 41, pepa_i@abv.bg, asar.pr@gmail.com