„ДА ИЗЧИСТИМ ОМРАЗАТА“

да изчистим омразата

На 25 ноември 2012 г. (неделя)  се проведе втория етап на кампанията „Да изчистим омразата”. Кампания се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София и е посветена на Международния ден на толерантността. Младежи от различни етнически общности заедно  почистваха свастики и надписи на омразата от стените на сградите в столицата, за да направят своя град по-приветливо и добро място за живот.

Кампанията се организира от: Фондация „Етнопалитра”, в партньорство  с Организация на евреите в България „Шалом”, «Американ Джоинт» България, Фондация «Роналд Лаудер» и „Федерация на ционистите в България” и 134 СОУ «Димчо Дебелянов», с изучаване на иврит и английски език, със съдействието на: фондация„Български духовен център”, “JCDecaux  България” ЕООД, „АВ Дизайн Груп” ДЗЗД и GTC България.

Целта на кампанията е да повиши чувствителността на обществото към проявите на омраза, ксенофобия, расизъм и антисемитизъм, да популяризира толерантността като добродетел, съчетаваща уважение, разбиране и примане на различията.

Кампанията стартира пред Столична община, София ул.«Московска» 33  от 10.30. г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София и Н.Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел заедно с младежите  почистиха  свастики на ул. «Дунав»  и по-късно и  основният обект, който беше почистен  Националния стадион «Васил Левски». Бяха почистени повече от 30 свастики и надписи.