ДЕКЛАРАЦИЯ

Организация на евреите в България „Шалом” като представител на еврейската общност в България изразява остро своето възмущение и несъгласие с лъжата публикувана във вестник „Стандарт” на 6 ноември 2009 г., стр. 8.

Българската еврейска общност не е обсъждала, не подкрепя и няма да участва в реализацията на какъвто и да е проект за обезсмъртяването на Богдан Филов –

Организация на евреите в България „Шалом” като представител на еврейската общност в България изразява остро своето възмущение и несъгласие с лъжата публикувана във вестник „Стандарт” на 5 ноември 2009 г., стр.8 .

Българската еврейска общност не е обсъждала, не подкрепя и няма да участва в реализацията на какъвто и да е проект за обезсмъртяването на Богдан Филов – човекът отговорен за страданията и униженията на 50 хиляди български евреи и виновник за смъртта на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Македония и Пирот по време на Холокоста.

Приемаме публикацията като недостойна провокация и опит за подмяна на исторически факти и събития.човекът отговорен за страданията и униженията на 50 хиляди български евреи и виновник за смъртта на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Македония и Пирот по време на Холокоста.

Приемаме публикацията като недостойна провокация и опит за подмяна на исторически факти и събития.