„Художниците евреи в българското изкуство“ – Търг на Аукционна къща „Виктория“

На 18. 04. 2010 г. от 18.00 ч. в в Зала “Сердика” на хотел „Шератон” ще се проведе търг “Художниците евреи в българското изкуство” организиран от Аукционна къща „Виктория”.

От 23 март до 17 април 2010 г. в салона на галерия “Виктория” са представени всички творби , които ще участват в аукциона. Представени са творби на 38 признати автори.

Изложбата и търгът “Художниците евреи в българското изкуство” се осъществява с подкрепата на Организация на евреите в България “Шалом” и Централния израилтянски духовен съвет. Част от приходите от търга Аукционна къща “Виктория“ ще дари на Софийската синагога и “Адраха колеж”.

За първи път у нас ще бъдат представени всички художници евреи, живели и творили в България от края на 19 век до днес. Подобно амбициозно и мащабно начинание се реализира за първи път. Предстоящият аукцион е финала на едногодишен проект и посветен на спасяването на българските евреи. Чрез изкуството организаторите искат да „почетат паметта на спасените в България и загиналите извън пределите на родината ни евреи”.

Снимки от събитието можете да видите тук.