„НАПРАВИ ДОБРО” – ВИДИН 15 ноември 2012

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ „ШАЛОМ”

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВИДИН

На 15 ноември 2012 г. от 10.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация в гр. Видин, ул. „Дунавска” №6 ще се проведе пресконференция за представяне на поредното събитие от инициативата „Направи добро” – 70 добри дела, посветени на 70-годишнината от спасението на българските евреи през 1943 г. и почитане паметта на загиналите евреи от Македония, Беломорска Тракия и Пирот в лагерите на смъртта. Професор Рахамин Шекерджийски чрез Организация на евреите в България „Шалом”  дарява 400 опаковки „Респистим” – имуностимулатор и пьлна гама високо усвоими витамини и микроелементи за деца. Дарението ще бъде връчено от Йосиф Меламед, главен секретар на ОЕБ „Шалом”.

На пресконференцията ще присъстват: инж. Цветан Асенов,  областен управител на Област Видин и инж. Любомир Низамов,  заместник-областен управител на Област Видин, Йосиф Меламед, главен секретар на ОЕБ „Шалом”, Михайлина Павлова, главен редактор на в. „Еврейски вести” и Мориц Машиях, ОЕБ „Шалом”.

През месец март 2013 г. като част от инициативата „Направи добро” изявени специалисти от България и Израел ще проведат  безплатни медицински прегледи за децата на Видин.