ОЕБ „ШАЛОМ“ ИЗПРАТИ СЪБОЛЕЗНОВАТЕН АДРЕС ДО ПОСОЛСТВОТО НА САЩ

Председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти изпрати съболезнователен адрес  на Н.Пр.  Марси Рийс, посланик на САЩ в България.

ДО Н.ПР. МАРСИ РИЙС, ПОСЛАНИК НА САЩ

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС

Ваше Превъзходителство,

От името на ръководството и членовете на Организация на евреите в България „Шалом” и българската еврейска общност приемете нашите най-искрени съболезнования към семействата и близките на жертвите на терористичния акт в Бостън и съчувствието ни към болката на всички пострадали. Надяваме се, че ще успеят да се възстановят от раните и ужаса от преживяното.

Насилието и тероризма не могат да бъдат оправдани с никаква кауза или идеология. През лятото на 2012 г. в България ние преживяхме ужаса на терора и това ни прави още по-чувствителни и непримирими към всички прояви на насилие. Остро осъждаме този варварски терористичен акт. Уверени сме, че извършителите ще бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона.

Нашата надежда е в силата и обединението на демократично мислещите хора в света, в решителността на политическите сили да отстояват принципите на демокрацията и да защитават правата на хората срещу терористи, ксенофоби, расисти и антисемити.

Максим Бенвенисти ,

Председател на Организация на евреите в България „Шалом”