Първа годишнина на списанието за еврейска история, изкуство и култура La Estreya

На 13 април 2011 (сряда) в 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата Организация на евреите в България ”Шалом” ще отбележи първата годишнина на списанието за еврейска история, изкуство и култура La Estreya (Звезда). Събитието се организира със съдействието на Министерство на културата.

За първи път в България се публикуват документи на Комисарството по еврейските въпроси, представящи плана и изпълнението на антиеврейското законодателство в България като притурка на четвъртия брой на списание La Estreya – „Комисарство по еврейските въпроси. Институцията, която трябваше да осъществи Българския Холокост”.

На срещата, в навечерието на Песах ще опитате кашерно вино в компанията на изявени представители на еврейската общност, сред които: академик Николай Кауфман, Максим Бенвенисти – председател на ОЕБ „Шалом”, главния редактор на в. „Еврейски вести” и списание La Estreya Михайлина Павлова, актьора на Народния театър Йосиф Шамли, фотографа Симон Варсано и др., както и ще може да си купите излезлия пореден брой на списанието.

Снимки от събитието може да видите тук.