„ТОПЛО СЪРЦЕ” ЗА МИЗИЯ

На 18 септември  2014 г. в 10:00 ч. пред Общината на гр. Мизия  стартира благотворителната хуманитарна акция в помощ на пострадалите от наводненията в Мизия. „ТОПЛО СЪРЦЕ”, част от инициативата „НАПРАВИ ДОБРО 5775”. Благотворителната хуманитарна акция „ТОПЛО СЪРЦЕ” се организира от Посолството на Израел в София в партньорство с Организация на евреите в България „Шалом” и Български Червен кръст, с подкрепата на Министерство на външните работи на Държавата Израел, много институции, български и израелски фирми.Благотворителната акция в Мизия е първото събитие от Инициативата „НАПРАВИ ДОБРО“ 5775.

По време на акцията специалисти от УМБАЛ „Александровска” и ОЕБ „Шалом” ще направят безплатни офталмологични прегледи на деца и възрастни на 18-ти септември 2014 г. в Мизия. Всички нуждаещи се корекция на зрението ще получат безплатно очила.

По време на акцията ще бъдат предоставени материали за почистване и дезинфекция, хранителни продукти, безалкохолни напитки и минерална вода, здравни услуги – медицински прегледи от лекари – специалисти от болница „Медлайн”. Децата ще получат пакети с учебни помагала,лакомства и млечни продукти.

Делегация от израелски специалисти – лекари и психолози ще поведат семинар и ще споделят успешни практики за преодоляване на последствията от  инциденти и посттравматичните последици от тях, ще окажат практическа помощ на терен на деца, родители и възпитатели.

В рамките на благотворителната кампания ще бъдат ремонтирани: ОУ „Цанко Церковски” и двете детски градини, пострадали от наводнението.