БЮЛЕТИН 1-4 ФЕВРУАРИ 2016 – СТАРТ НА ИНИЦИАТИВАТА „СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ““

04.02.2016, 23:33  →  В медиите    

www.shalompr.org

1. МИНИСТЪРЪТ НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА КРАСЕН КРАЛЕВ ЩЕ ОБЯВИ СТАРТА НА ИНИЦИАТИВАТА „СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“

01.02.2016, 18:41 →  Новини

На 2 февруари 2016 г.  от 11:30 ч. в  конферентна зала на ММС – София, бул. “Васил Левски“ 75, ет. 5 министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев  ще обяви старта на националната инициатива СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“, която се провежда под патронажа на  кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

На официалното откриване на форума, председателят на ОЕБ „Шалом“ г-н Максим Бенвенисти ще връчи почетния знак на Организацията на г-н Красен Кралев.

Инициативата стартира с дискусия на тема „НЕ НА КСЕНОФОБИЯТА, РАСИЗМА И ОМРАЗАТА В СПОРТА“ с финансовата подкрепа на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.

Програмата на дискусията включва: Представяне на инициативата „Спортът за толерантност“ и „София – европейска столица на спорта 2018“; „Проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта в България и рисковете за националната сигурност –  анализ, рискове и превенция“- лектор Георги Кръстев – съветник към политическия кабинет на министър-председателя – секретар на Съвета по сигурността; Успешни практики за превенция и противопоставяне на проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта, представени от Българския футболен съюз, Българска федерация по бокс, Асоциация на бойните спортове и Конфедерация по кикбокс и муай-тай; „Спортното дружество „Макаби“ като пример за толерантност“ – тема, представена он доц. Румяна Христиди; „Слово на омразата –  обществени проявления, наказуемост и превенция“ – лектор  г-жа Ана Джумалиева, председателя на Комисията за защита от дискриминация и др.

Организатори: Организация на евреите в България „Шалом“, Комисия за защита от дискриминация, Регионална организация на евреите в България „Шалом“-София, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България, Клуб „Маген“.

http://shalompr.org/news/ministrt-na-mladezhta-i-sporta-krasen-kralev-sche-obyavi-starta-na-iniciativata-sportt-za-tolerantnost

www.etnopalitra.org

2. МИНИСТЪР КРАСЕН КРАЛЕВ ЩЕ ОБЯВИ СТАРТА НА ИНИЦИАТИВАТА „СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“

01.02.2016 | Актуално, Новини, Събития

На 2 февруари 2016 г.  от 11:30 ч. в  конферентна зала на ММС – София, бул. “Васил Левски“ 75, ет. 5 министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев  ще обяви старта на националната инициатива СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“, която се провежда под патронажа на  кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

На официалното откриване на форума, председателят на ОЕБ „Шалом“ г-н Максим Бенвенисти ще връчи почетния знак на Организацията на г-н Красен Кралев.

Инициативата стартира с дискусия на тема „НЕ НА КСЕНОФОБИЯТА, РАСИЗМА И ОМРАЗАТА В СПОРТА“ с финансовата подкрепа на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.

Програмата на дискусията включва: Представяне на инициативата „Спортът за толерантност“ и „София – европейска столица на спорта 2018“; “Проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта в България и рисковете за националната сигурност –  анализ, рискове и превенция“- лектор Георги Кръстев – съветник към политическия кабинет на министър-председателя – секретар на Съвета по сигурността; Успешни практики за превенция и противопоставяне на проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта, представени от Българския футболен съюз, Българска федерация по бокс, Асоциация на бойните спортове и Конфедерация по кикбокс и муай-тай; Спортното дружество „Макаби“; „Слово на омразата –  обществени проявления, наказуемост и превенция“ – лектор  г-жа Ана Джумалиева, председателя на Комисията за защита от дискриминация и др.

Организатори: Организация на евреите в България „Шалом“, Комисия за защита от дискриминация, Регионална организация на евреите в България „Шалом“-София, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България, Клуб „Маген“.

http://etnopalitra.org/featured/ministar-krasen-kralev-shte-obyavi-starta-na-initsiativata-vesportat-za-tolerantnostve

БНТ

3. Канал 1 Централна емисия „Новини“ – „Спорт“

2.02.2016 – начало 20:45,  репортаж – 20:51 (на 6`:50„ от началото на емисията )

http://bnt.bg/predavanyia/sportni-novini/sportna-emisiya-20-45-2-fevruari-2016

4. БТА

Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“

SPORT 14:09:31 02-02-2016 DV1410SP.774 Министерство на младежта и спорта Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“ София, 2 февруари (БТА). Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом“ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма…

http://www.bta.bg/bg/c/SP/id/1264222

БТА

5. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще обяви старта на инициативата „Спортът за толерантност“

SPORT 17:18:01 01-02-2016 VS1716SP.006 Минстерство на младежта и спорта, Кралев Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще обяви старта на инициативата „Спортът за толерантност“ София, 1 февруари /БТА/. На 2 февруари от 11:30 часа в конферентната зала на ММС – София, бул. „Васил Левски“ 75, ет. 5, министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще обяви старта на националнат…

http://www.bta.bg/bg/c/SP/id/1263646

www.shalompr.org

актуално

6. КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА И МИНИСТЪРЪТ НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА КРАСЕН КРАЛЕВ ДАДОХА СТАРТ НА ИНИЦИАТИВАТА „СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“

http://shalompr.org/kmett-na-sofiya-jordanka-fandkova-i-ministrt-na-mladezhta-i-sporta-dadoha-start-na-kampaniyata-sportt-za-tolerantnost

7. КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА И МИНИСТЪРЪТ НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА КРАСЕН КРАЛЕВ ДАДОХА СТАРТ НА ИНИЦИАТИВАТА „СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“

04.02.2016, 16:54 →  Новини

Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“, която се организира с финансовата подкрепа на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.

„Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом “ Максим Бенвенисти..

Инициативата „Спортът за толарантност“ се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, а ММС беше символичен домакин на дискусията. На откриването на дискусията „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта красен Кралев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, заместник-ръководителят на посолството на Държавата Израел Иман Амаша, представители на дипломатическите мисии на САЩ и Гърция, представители на спортни федерации и  организации, Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом “, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.

„Нашите усилия са насочени към развитието на масовия спорт, който не само гарантира здраве за хората, но и възпитава високи нравствени качества. Едно от най-важните е толерантността“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова

Кметът Фандъкова посочи, че „Столична община има устойчива политика за подкрепа на спортните и младежки дейности. Столична община подкрепя инициативи като маратона Tole–Run, който миналата година се проведе за втори път. Както и „Фамилатлон”, „Живей активно” в него се включват спортисти и цели семейства, родители и деца. С избора на София за Европейска столица на спорта през 2018 г. развиваме и възможностите за спорт. Превенцията срещу агресията, в основата на която е липсата на толерантност, за мен е кауза. Обществото ни има нужда от спешни мерки и съгласие по тези въпроси, особено при възпитанието на децата“, каза също Фандъкова.

„Спортът възпитава качества като търпение, уважение и упоритост, в него са важни дисциплината и постоянството. Столична община отделя всяка година средства по програми за стимулиране на спорта за децата и учениците, както и за изграждане на спортни съоръжения. Тази година отваряме и нова програма за подпомагане на детско-юношеските школи към спортните клубове. Продължаваме да инвестираме в ремонти и изграждане на физкултурни салони и спортните зали към училищата. Изградихме 5 нови спортни зали и физкултурни салони, а тази година планираме да построим нов физкултурен салон към 98 училища в район „Надежда“, както и разширение на Първа английска гимназия и Френската гимназия с изграждане на спортни зали“ каза още кметът Фандъкова.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев благодари за наградата и сподели с присъстващите: „В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“. по време на  дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев подчерта, че „чрез спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор. Министерството на младежта и спорта развива и финансира множество програми, насочени към обучение на деца и ученици в различни видове спорт“.

Програмата на дискусията включваше: Представяне на инициативата „Спортът за толерантност“ и „София – европейска столица на спорта 2018“; „Проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта в България и рисковете за националната сигурност –  анализ, рискове и превенция“- лектор Георги Кръстев – съветник към политическия кабинет на министър-председателя – секретар на Съвета по сигурността; Успешни практики за превенция и противопоставяне на проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта, представени от Българския футболен съюз, Българска федерация по бокс, Асоциация на бойните спортове и Конфедерация по кикбокс и муай-тай; Спортното дружество „Макаби“; „Слово на омразата –  обществени проявления, наказуемост и превенция“ – лектор  г-жа Ана Джумалиева, председателя на Комисията за защита от дискриминация и др.

http://shalompr.org/news/kmett-na-sofiya-jordanka-fandkova-i-ministrt-na-mladezhta-i-sporta-dadoha-start-na-kampaniyata-sportt-za-tolerantnost-2

www.etnopalitra.org

8. КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА И МИНИСТЪРЪТ НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА КРАСЕН КРАЛЕВ ДАДОХА СТАРТ НА ИНИЦИАТИВАТА „СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“

04.02.2016 | Актуално, Новини, Събития

http://etnopalitra.org/featured/kmetat-na-sofiya-yordanka-fandakova-i-ministarat-na-mladezhta-i-sporta-krasen-kralev-dadoha-start-na-initsiativata-vesportat-za-tolerantnostve

9. Стартира инициатива за толерантност |  | 03.02.2016 00:01 | 24 Часа | стр. 35 |
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантностг с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“. „Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза Бенвенисти. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка фандькова и министър Красен Кралев.
„В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме, че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза министър Кралев. Той подчерта, че чрез спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор.
10. Толерантност |  | 03.02.2016 00:03 | Телеграф | стр. 28 |
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев (вдясно) получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Кралев, като ММС беше и символичен домакин.

СНИМКА: БТА
11. Власт |  | 03.02.2016 03:15 | 7 дни спорт | стр. 15 |
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“. На събитието присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова

12. „Шалом“ награди Красен Кралев – бил борец срещу ксенофобията |  | 02.02.2016 16:32 | www.bulbox.net | Новини |
http://bulbox.net/novini-sport/4181003/
13. Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“ |  | 02.02.2016 14:31 | www.bulbox.net | Новини |
http://bulbox.net/novini-sport/4180463/

14. Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“ |  | 02.02.2016 13:50 | www.focus-sport.net | Новини |
София. Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“. „Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом “ Максим Бенвенисти.

Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията.

„В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза на дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев. Той подчерта, че чрез спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор. Министерството на младежта и спорта развива и финансира множество програми, насочени към обучение на деца и ученици в различни видове спорт.

На откриването на дискусията „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни федерации, чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност. Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом “, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.
http://www.focus-sport.net/news97588/ministar-krasen-kralev-poluchi-pochetniya-znak-na-oeb-shalom.html

15. Красен Кралев ще обяви старта на инициативата „Спортът за толерантност“ |  | 01.02.2016 17:22 | www.focus-sport.net | Новини |

София. На 2 февруари 2016 г.  от 11:30 ч. в  конферентна зала на ММС – София, бул. “Васил Левски“ 75, ет. 5 министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев  ще обяви старта на националната инициатива „Спортът за толерантност“, която се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

На официалното откриване на форума, председателят на ОЕБ „Шалом “ г-н Максим Бенвенисти ще връчи почетния знак на Организацията на г-н Красен Кралев.

Инициативата стартира с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ с финансовата подкрепа на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.

Програмата на дискусията включва: Представяне на инициативата „Спортът за толерантност“ и „София – европейска столица на спорта 2018“; „Проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта в България и рисковете за националната сигурност –  анализ, рискове и превенция“- лектор Георги Кръстев – съветник към политическия кабинет на министър-председателя – секретар на Съвета по сигурността; Успешни практики за превенция и противопоставяне на проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта, представени от Българския футболен съюз, Българска федерация по бокс, Асоциация на бойните спортове и Конфедерация по кикбокс и муай-тай; Спортното дружество „Макаби“; „Слово на омразата –  обществени проявления, наказуемост и превенция“ – лектор  г-жа Ана Джумалиева, председателя на Комисията за защита от дискриминация и др.
Организатори: Организация на евреите в България „Шалом “, Комисия за защита от дискриминация, Регионална организация на евреите в България „Шалом “-София, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България, Клуб „Маген“.

http://www.focus-sport.net/news97505/krasen-kralev-shte-obyavi-starta-na-initsiativata-sportat-za-tolerantnost.html

16. Кралев: В преследване на медали забравихме, че спортът е основен механизъм за възпитание |  | 02.02.2016 18:08 | www.dnevnik.bg | Новини | Дневник
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че спортът трябва да служи за възпитанието на децата. Думите му дойдоха по време на обсъждането на темата „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“.“В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме, че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза Кралев.Министърът добави, че чрез спорта децата и подрастващите укрепват здравето си, но и се научават да работят в екип.Той получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“. „Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят организацията Максим Бенвенисти.Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и на Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията. Организатори са ОЕБ „Шалом „, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.                                                                          [ММС]
http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/02/2697481_kralev_v_presledvane_na_medali_zabravihme_che_sportut/?ref=rss&print=1

17. Министър Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом“ |  | 02.02.2016 14:49 | www.bulgariautre.bg | Новини | bulgariautre.bg
Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Министър Красен Кралев,Отличието му бе присъдено по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“
Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“.„Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом “ Максим Бенвенисти.Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията.„В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза на дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев.Той подчерта, че чрез спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор. Министерството на младежта и спорта развива и финансира множество програми, насочени към обучение на деца и ученици в различни видове спорт.На откриването на дискусията „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни федерации, чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност.

Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом “, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.
http://www.bulgaria.utre.bg/2016/02/02/357395-ministur_kralev_poluchi_pochetnia_znak_na_organizatsiata_na_evreite_v_bulgaria_shalom

18. Спортът противостои на ксенофобия, расизъм или друг вид омраза |  | 02.02.2016 15:32 | www.bnr.bg | Новини |
С  дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ стартира  националната инициатива „Спортът е толерантност 2016-2018“, която цели да се  насочи общественото внимание към противопоставяне на всички прояви на  ксенофобия, расизъм или друг вид омраза както в спорта, така и в обществото  като цяло. Именно заради това инициативата и дискусията се организират от  Организация на евреите в България „Шалом “,  Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“ и други.Мястото  на дискусията беше Министерството на младежта и спорта, а министърът, заедно с  кмета на София Йорданка Фандъкова са патрони на инициативата.Повече  за дискусията, с която стартира инициативата „Спортът е толерантност  2016-2018“, чуйте в репортажа на Ивайло  Николов.
http://bnr.bg/sofia/post/100654188/sportat-protivostoi-na-ksenofobia-rasizam-ili-drug-vid-omraza

19. Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“ |  | 02.02.2016 15:19 | www.bnr.bg | Новини |
Красен Кралев – министър на младежта и спорта                                                                                                      Йорданка Фандъкова                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Министърът на  младежта и  спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в  България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за  толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в  спорта“. „Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на  борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ  „Шалом “ Максим Бенвенисти.    Инициативата се провежда под  патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като  ММС беше и символичен домакин на дискусията.    На откриването на дискусията „Не  на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична  община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов,  изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни  федерации, чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност.  Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом “, Комисия  за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в  България и клуб „Маген“.
http://bnr.bg/post/100654159/ministar-kralev-poluchi-pochetnia-znak-na-oeb-shalom

20. Отличиха министър Кралев с почетния знак на „Шалом“ |  | 02.02.2016 15:37 | www.topsport.ibox.bg | Новини |
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“.“Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом “ Максим Бенвенисти.Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията. „В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза на дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев.
http://topsport.ibox.bg/news/id_1108979755

21. Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“ |  | 02.02.2016 14:04 | www.novsport.com | Новини |
Tweet Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом

Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния   знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на   откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на    тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“.
„Вие сте първият   български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу   ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ   „Шалом “ Максим Бенвенисти.   Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София   Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и   символичен домакин на дискусията.
„В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и   медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за   възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на   Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все   повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта   за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза на дискусията   срещу ксенофобията и омразата министър Кралев.
Той подчерта, че чрез   спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се   научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор.   Министерството на младежта и спорта развива и финансира множество   програми, насочени към обучение на деца и ученици в различни видове   спорт.  На откриването на дискусията
„Не на ксенофобията, расизма и   омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка   Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният   директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни федерации,   чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност.
Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом “,   Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация   на ционистите в България и клуб „Маген“.
http://www.novsport.com/news1816221_1019.html

22. Красен Кралев ще обяви старта на инициативата „Спортът за толерантност“ |  | 01.02.2016 18:55 | www.novsport.com | Новини |
Tweet Красен Кралев ще обяви старта на инициативата „Спортът за толерантност“

На 2 февруари 2016 г.  от 11:30 ч. в  конферентна зала на ММС – София, бул. “Васил Левски“ 75, ет. 5 министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев  ще обяви старта на националната инициатива „Спортът за толерантност“, която се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.
На официалното откриване на форума, председателят на ОЕБ „Шалом “ г-н Максим Бенвенисти ще връчи почетния знак на Организацията на г-н Красен Кралев.
Инициативата стартира с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ с финансовата подкрепа на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.
Програмата на дискусията включва: Представяне на инициативата „Спортът за толерантност“ и „София – европейска столица на спорта 2018“; „Проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта в България и рисковете за националната сигурност –  анализ, рискове и превенция“- лектор Георги Кръстев – съветник към политическия кабинет на министър-председателя – секретар на Съвета по сигурността; Успешни практики за превенция и противопоставяне на проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта, представени от Българския футболен съюз, Българска федерация по бокс, Асоциация на бойните спортове и Конфедерация по кикбокс и муай-тай; Спортното дружество „Макаби“; „Слово на омразата –  обществени проявления, наказуемост и превенция“ – лектор  г-жа Ана Джумалиева, председателя на Комисията за защита от дискриминация и др.
Организатори: Организация на евреите в България „Шалом “, Комисия за защита от дискриминация, Регионална организация на евреите в България „Шалом “-София, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България, Клуб „Маген“.
http://www.novsport.com/news1815401_1044.html

23. „Шалом“ награди Красен Кралев – бил борец срещу ксенофобията |  | 02.02.2016 15:59 | www.sporta.bg | Новини |
Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом “ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“.„Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом “ Максим Бенвенисти.Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията.„В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза на дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев.Той подчерта, че чрез спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор. Министерството на младежта и спорта развива и финансира множество програми, насочени към обучение на деца и ученици в различни видове спорт.На откриването на дискусията „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни федерации, чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност.Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом “, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.
http://sporta.bg/?load=Common::Article&id=1112567

24. Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“

Спортният министър удостоен заради борбата срещу ксенофобията

София, България

2 Февр. 201614:23  57 1

Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом“ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“.

„Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти.

Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията.

„В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза на дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев.

Той подчерта, че чрез спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор. Министерството на младежта и спорта развива и финансира множество програми, насочени към обучение на деца и ученици в различни видове спорт.

На откриването на дискусията „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни федерации, чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност. Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом“, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.

http://www.blitz.bg/sport/drugi/krasen-kralev-poluchi-pochetniya-znak-na-oeb-shalom_307829.html

25. Столична община

Общински новини

Фандъкова: Спортът възпитава във високи нравствени качества
2.2.2016 г.


Нашите усилия са насочени към развитието на масовия спорт, който не само гарантира здраве за хората, но и възпитава високи нравствени качества. Едно от най-важните е толерантността. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова на конференция „Спортът за толерантност 2016-2018“, инициирана от Организацията на евреите в България „Шалом“, в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, ген.-секретар на БОК Белчо Горанов, изп.-директор на БФС Борислав Попов.

Кметът Фандъкова посочи, че Столична община има устойчива политика за подкрепа на спортните и младежки дейности. Столична община подкрепя инициативи като маратона Tole–Run, който миналата година се проведе за втори път. Както и „Фамилатлон”, „Живей активно” в него се включват спортисти и цели семейства, родители и деца. С избора на София за Европейска столица на спорта през 2018г. развиваме и възможностите за спорт.

Превенцията срещу агресията, в основата на която е липсата на толерантност, за мен е кауза. Обществото ни има нужда от спешни мерки и съгласие по тези въпроси, особено при възпитанието на децата, каза също Фандъкова.

Спортът възпитава качества като търпение, уважение и упоритост, в него са важни дисциплината и постоянството.

Столична община отделя всяка година средства по програми за стимулиране на спорта за децата и учениците, както и за изграждане на спортни съоръжения. Тази година отваряме и нова програма за подпомагане на детско-юношеските школи към спортните клубове, каза също кметът.

Продължаваме да инвестираме в ремонти и изграждане на физкултурни салони и спортните зали към училищата. Изградихме 5 нови спортни зали и физкултурни салони, а тази година планираме да построим нов физкултурен салон към 98 училища в район „Надежда“, както и разширение на Първа английска гимназия и Френската гимназия с изграждане на спортни зали.

http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10&sub_open=87358&nxt=0

26. ММС

Начало Пресцентър Новини

Министър Красен Кралев получи почетния знак на ОЕБ „Шалом“ 02.02.2016

Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България „Шалом“ по време на откриването на инициативата „Спортът за толерантност“ с дискусия на тема „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“. „Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията“, каза при връчването на знака председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти.
Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията.
„В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите“, каза на дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев. Той подчерта, че чрез спорта децата и подрастващите укрепват не само здравето си, но и се научават да работят заедно с другите, да бъдат част от екип или отбор. Министерството на младежта и спорта развива и финансира множество програми, насочени към обучение на деца и ученици в различни видове спорт.
На откриването на дискусията „Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта“ присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, представители на спортни федерации, чужди посолства и организации, ангажирани с борбата за толерантност. Организатори на инициативата „Спортът за толерантност“ са ОЕБ „Шалом“, Комисия за защита от дискриминация, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България и клуб „Маген“.

http://mpes.government.bg/Pages/Press/News/Default.aspx?evntid=66oX2jcbcBw%3d

27. БНР

ПРОГРАМА „ХРИСТО БОТЕВ“

1.02.2016 Г.  „ПОЗНАТИ И НЕПОЗНАТИ“

УЧАСТИЕ НА:

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОЕБ „ШАЛОМ“ МАКСИМ БЕНВЕНИСТИ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ФОНДАЦИЯ „ЕТНОПАЛИТРА“

28. БНР

ПРОГРАМА „ХРИСТО БОТЕВ“

ПРЕДСТОЯЩО – 8.02.2016 Г.  „ПОЗНАТИ И НЕПОЗНАТИ“

УЧАСТИЕ НА:

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ФОНДАЦИЯ „ЕТНОПАЛИТРА“

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЦИОНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВИКТОР МЕЛАМЕД