Д-Р АЛЕКСАНДЪР ОСКАР Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ОЕБ „ШАЛОМ“ – ПУБЛИКАЦИИ- В. „24 ЧАСА“, POGLED.INFO И В. „ВСЕКИ ДЕН“

21.04.2016, 13:01  →  В медиите    

24 Часа | стр. 5 | 20.04.2016

Д-Р АЛЕКСАНДЪР ОСКАР Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ОЕБ „ШАЛОМ“

Организацията на евреите в България „Шалом “ проведе на 17 април т.г. в Еврейския културен дом в столицата своята редовна отчетно-изборна конференция, в рамките на която 103 делегати от цялата страна избраха нов Управителен съвет (Консистория), Изпълнително бюро и Контролен съвет за следващия период от 4 години. На конференцията бяха представени и приети отчетните доклади за дейностите на Организацията и на Ревизионната комисия за изминалия мандат на ръководството и програмна стратегия за бъдещото развитие на ОЕБ „Шалом „.

След два изключително успешни мандата като председател, от поста се оттегли д-р Максим Бенвенисти. С богатия си административен и организационен опит и категорична позиция в защита на справедливото и демократично общество, д-р Бенвенисти издигна престижа на българската еврейска общност у нас и по света и затвърди политиката й на легитимност и прозрачност.

„Максим Бенвенисти е лидер, които вдъхновява хората около себе си да се развиват и да вярват, че ако се обединят около добра кауза, могат да направят света по-добър“, сподели д-р Александър Оскар, който беше избран единодушно от делегатите за нов председател на Организацията.

Невро-офталмолог по професия, д-р Александър Оскар има зад гърба си два мандата като председател на РОЕ „Шалом “ – София, най-голямата еврейска общност в страната, заема поста президент на Европейската асоциация на еврейските културни центрове и зам.председател на Европейския съвет на еврейските общности. В своето слово след оповестяването на резултатите Александър Оскар обеща новоизбраното ръководство да надгражда, поддържа и стимулира енергична, грижовна и устойчива общност и гарантира приемственост на ценностите от поколение на поколение.

POGLED.INFO

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ „ШАЛОМ“ С НОВ ЛИДЕР

/Поглед.инфо/ Организацията на евреите в България „Шалом“ проведе на 17 април т.г. в Еврейския културен дом в столицата своята редовна отчетно-изборна конференция, в рамките на която 103 делегати от цялата страна избраха нов Управителен съвет (Консистория), Изпълнително бюро и Контролен съвет за следващия период от 4 години.

След два успешни мандата като председател, от поста се оттегли д-р Максим Бенвенисти. С богатия си опит и категоричната си позиция в защита на справедливото и демократично общество, той издигна престижа на българската еврейска общност у нас и по света и затвърди политиката ѝ на легитимност и прозрачност. „Максим Бенвенисти е лидер, който вдъхновява хората около себе си да се развиват и да вярват, че ако се обединят около добра кауза, могат да направят света по-добър“, сподели д-р Александър Оскар, който беше избран единодушно от делегатите за нов председател на Организацията.

Невро-офталмолог по професия, Александър Оскар има зад гърба си два мандата като председател на РОЕ „Шалом“ – София, най-голямата еврейска общност в страната, заема поста президент на Европейската асоциация на еврейските културни центрове и зам.-председател на Европейския съвет на еврейските общности. В своето слово след оповестяването на резултатите Александър Оскар обеща новоизбраното ръководство да надгражда, поддържа и стимулира енергична, грижовна и устойчива общност и гарантира приемственост на ценностите от поколение на поколение.

http://bulgarski.pogled.info/news/73166/Organizatsiyata-na-evreite-v-Balgariya-SHalom-s-nov-lider

В. „ВСЕКИ ДЕН“

Стр. 8 / 21.04.2016 01:38

Офталмолог пое организацията на евреите

Невро-офталмологът д-р Александър Оскар бе избран за председател на организацията на евреите в България „Шалом“. Той пое поста от д-р Максим Бенвенисти, който бе начело два мандата. Досега д-р Оскар бе лидер на софийската организация на „Шалом“. Новият лидер обеща ръководството да надгражда, поддържа и стимулира енергична, грижовна и устойчива общност и гарантира приемственост на ценностите от поколение на поколение.