Георги Кадиев: Борисов връща хегемонията отпреди 1989 г.

24.10.2009, 6:23  →  В медиите    

24 Октомври 2009 | в. „Дума“ | брой 242 | Ралица Табакова

Бойко Борисов агресивно обсебва и политическото, и медийното пространство и е на път да наложи хегемонията, позната ни отпреди 1989 г. Това заяви кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев по време на среща с ръководството на Организацията на евреите в България „Шалом“. По думите на Кадиев много от идеите на сегашните управляващи ще засилят ефектите от икономическата криза, което няма как да не се отрази и на живота на софиянци. Не можем да отречем, че в последните няколко години хората в столицата не се притесняваха, че ще останат без работа. Днес вече тази сигурност я няма, коментира Кадиев.

Кандидат-кметът на БСП се обърна към представителите на еврейската общност с „приятели“ и ги увери, че в негово лице и в лицето на общинските съветници от БСП винаги имат поддръжници и парнтьори. Кадиев напомни, че червените общинари единствени в СОС са надигнали глас срещу идеята улица в София да носи името на Богдан Филов. Доволен съм, че успяхме, заедно с „Шалом“, да убедим колегите общинари да отменят това скандално решение, подчерта той. Кадиев представи и част от идеите си за бъдещето на София.

Сред тях е предложението общината да плаща ваксинацията на всички 13-годишни момичета в столицата срещу рак на маточната шийка. Кадиев е изчислил, че това ще струва максимум 4 млн. лева на година. Дори и да не стана кмет, ще настоявам това да се случи, добави левият кандидат. Представителите на еврейската общност поставиха въпроса защо София е единствената европейска столица, в която няма голяма университетска педиатрична болница. Съгласен съм, че това е проблем.

Аз също го усещам, защото имам малки деца и ми се налага да ги разкарвам из различни болници, одобри идеята Кадиев. Той коментира още, че общината има пред себе си прекрасен пример за елитно учебно заведение в лицето на еврейското 134-о училище.

От „Шалом“ пък се ангажираха да помогат на общината с доброволци, които да организират социални кухни и забавления за възрасни хора в София.

duma_242-kadiev-shalom.jpg