Йорданка Фандъкова се срещна с представители на еврейската общност в София

26.10.2009, 17:00  →  В медиите    

26 Октомври 2009 | www.blog.gerb.bg | ПП ГЕРБ

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Столичната община Йорданка Фандъкова се срещна с представители на еврейската общност в столицата. Фандъкова беше посрещната от председателя на “Шалом” Максим Бенвенисти, който й представи дейността на организацията. Акцентът в изказването на Бенвенисти бе, че освен организация на еврейската общност в България, “Шалом” има амбицията да помага цялостното развитие на демократичната общност в България.

Фандъкова акцентира върху направеното до момента от програмата за развитие на София. “Важното е диалогът да не се прекъсва и срещите ни да не са кампанийни, трябва да има постоянен диалог, за да можем заедно да работи за подобряване на условията в града”, посочи още тя.

По време на разговорите с представителите на еврейската общност, на въпрос дали е плюс или минус това, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на София е жена, Фандъкова посочи, че има плюс – залага се на експертно управление, което може да бъде балансирано и управлявано от жена, както това се случва във всеки дом. Тя посочи още, че използва кампанията си за разговори и дискусии с различни организации по въпроси за развитието на София.

Бенвенисти отбеляза, че еврейската общност очаква политическо отношение от бъдещия кмет на София към проявите на ксенофобия и антисемитизъм, защото е ясно, че те няма да спрат.

“Досега не получавахме такава подкрепа от предишното правителство, надяваме се, че вие като кмет ще дадете началото на тези действия”, обърна се Бенвенисти към Фандъкова.