МАКСИМ БЕНВЕНИСТИ: АТЕНТАТЪТ В БУРГАС НАСАДИ СТРАХ

23.07.2013, 2:54  →  В медиите    

Максим Бенвенисти: Атентатът в Бургас насади страха у хората от повтаряемост на събитията, което означава, че е постигнал целта си | | 18.07.2013 09:51 | www.focusradio.net | Новини |
София. Атентатът в Бургас насади страха у хората от повтаряемост на събитията, което означава, че е постигнал целта си. Това коментира в предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус” председателят на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти. Според него, терористичен атентат може да се случи навсякъде и по всяко време, но отношението към сигурността не се е променило за една година. „И преди година смятах, че е възможно това да се случи, и сега е възможно да се случи- в България и на други места. Ние просто трябва да станем по-внимателни към собствената сигурност. Нямам впечатление, че общественото съзнание се е променило. Урокът от Бургас като че ли не беше научен от българското общество. Тогава бяхме готови да приемем някои ограничителни мерки за сигурност, които засягат и личното ни битие, но това отминава. Може би е наша национална черта това, че когато отмине лошото искаме да забравим за него. За съжаление, отношението на българското общество към въпросите на сигурността не се е променило”, каза той. Максим Бенвенисти каза още, че българската полиция и съдебната система са си свършили добре работата, а някои политици са имали доблестта да посочат, че всичко говори, че зад атентата стоят организирани терористични сили. Бургас ще почете тъжната годишнина с редица инициативи, ще бъде открит мемориал в памет на загиналите на 18 юли миналата година.
http://www.focusradio.net/?action=news&id=679870

Максим Бенвенисти: Атентатът в Бургас насади страха от повтаряемост на събитията, което означава, че е постигнал целта си | | 18.07.2013 10:10 | www.focusnews.net | Новини |
София. Атентатът в Бургас насади страха у хората от повтаряемост на събитията, което означава, че е постигнал целта си. Това каза в предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус” председателят на ОЕБ „Шалом” Максим Бенвенисти. Според него, терористичен атентат може да се случи навсякъде и по всяко време, но отношението към сигурността не се е променило за една година. „И преди година смятах, че е възможно това да се случи, и сега е възможно да се случи – в България и на други места. Ние просто трябва да станем по-внимателни към собствената сигурност. Нямам впечатление, че общественото съзнание се е променило. Урокът от Бургас като че ли не беше научен от българското общество. Тогава бяхме готови да приемем някои ограничителни мерки за сигурност, които засягат и личното ни битие, но това отминава. Може би е наша национална черта това, че когато отмине лошото искаме да забравим за него. За съжаление, отношението на българското общество към въпросите на сигурността не се е променило”, каза той. Максим Бенвенисти каза още, че българската полиция и съдебната система са си свършили добре работата, а някои политици са имали доблестта да посочат, че всичко говори, че зад атентата стоят организирани терористични сили. Бургас ще почете тъжната годишнина с редица инициативи, ще бъде открит мемориал в памет на загиналите на 18 юли миналата година.
http://www.focusnews.net/?id=n1807201

Максим Бенвенисти: Атентатът в Бургас насади страх | | 18.07.2013 10:27 | www.novinite.bg | Новини |
Атентатът в Бургас насади страха у хората от повтаряемост на събитията, което означава, че е постигнал целта си. Това каза в предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус” председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти.Според него, терористичен атентат може да се случи навсякъде и по всяко време, но отношението към сигурността не се е променило за една година. „И преди година смятах, че е възможно това да се случи, и сега е възможно да се случи – в България и на други места. Ние просто трябва да станем по-внимателни към собствената сигурност. Нямам впечатление, че общественото съзнание се е променило. Урокът от Бургас като че ли не беше научен от българското общество. Тогава бяхме готови да приемем някои ограничителни мерки за сигурност, които засягат и личното ни битие, но това отминава. Може би е наша национална черта това, че когато отмине лошото искаме да забравим за него. За съжаление, отношението на българското общество към въпросите на сигурността не се е променило”, каза той. Максим Бенвенисти каза още, че българската полиция и съдебната система са си свършили добре работата, а някои политици са имали доблестта да посочат, че всичко говори, че зад атентата стоят организирани терористични сили. Бургас ще почете тъжната годишнина с редица инициативи, ще бъде открит мемориал в памет на загиналите на 18 юли миналата година.
http://www.novinite.bg/articles/44719/Maksim-Benvenisti-Atentatat-v-Burgas-nasadi-strah