ИРИТ ЛИЛИАН, ПОСЛАНИК НА ИЗРАЕЛ: НОМИНАЦИЯТА НА БПЦ Е ПОСЛАНИЕ НА НАДЕЖДА

20.02.2017, 17:40  →  Новини    

Н.Пр. Ирит Лилиян,посланикът на Израел в България  беше гост предаването „Вяра и общество“ на БНТ на 18 февруари 2017 г.. Повод за гостуването й е  фактът, че трима високопоставени граждани на Израел номинираха Българската православна църква за Нобелова премия за мир във връзка със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

„До този момент държавата Израел още не е изразила официално своята реакция. Но всички, които познавам, все едно дали са от официалните среди или хора на улицата, всички реагират много топло спрямо тази номинация. Защото за нас това е великолепно послание. Първо това е послание, което ни говори, че миналото не е забравено. И второ смятам, че това е послание на надежда и дава възможност да се размишлява за бъдещето. Поради това израелското посолство тук в София ще направи всичко по силите си да подкрепи тази инициатива и да я прокара“, каза Лилиян.

http://imedia.bnt.bg/predavanyia/vyara-i-obshtestvo-s-goran-blagoev/razbojnitsite-koito-stanaha-monasi-ili-kak-trakite-priemat-hristiyanstvoto-18-02-2017?636040

Източник: БНТ, „Вяра и общество“

Снимка: Посолство на Израел в България