НЯМА МЯСТО ЗА АНТИСЕМИТИЗЪМ В СПОРТА

18.05.2016, 10:51  →  Новини    

<p>

Организацията „Кампания срещу антисемитизма” реагира остро срещу поредното изказване на Тайсън Фюри и иска той да получи забрана да се боксира.
„Няма място за антисемитизъм в спорта. Това не е първото му нарушение свързано с расистки изказвания. Подобно държание трябва да накара неговите спонсори да оттегля подкрепата си.”
Преди няколко месеца световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри отправи словесни нападки срещу хомосексуалистите и жените, а сега под негов прицел попадат евреите: „Хората правят каквото им се каже и следват правителствата като овце. Техните мозъци са промивани от ционистите и евреите, които са собственици на всички банки, вестници и телевизии. Именно чрез тях става промиването на мозъци”, коментира Фюри.

НАДЯВАМ СЕ ОБЩЕСТВОТО ДА ПРИЕМЕ МОЕТО ИЗВИНЕНИЕ
След многобройните гневни реакции срещу изказването на световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри и заплахата за отнемане на боксовия му лиценз, той се извини за направените антисемитските и расистки изказвания.
„Казах някои неща, които могат да наранят определени хора. Като християнин никога не съм имал намерението да го правя. Извинявам се на всички засегнати. Знам, че се очаква повече от мен като посланик на британския бокс. Обещавам в бъдеще да поддържам възможно най-висок стандарт. Всеки, който ме познава, знае, че не съм расист. Надявам се обществото да приеме моето изявление.“