Президентът Георги Първанов ще се срещне с представители на световни еврейски организации

09.09.2009, 11:30  →  Новини    

По повод отбелязването на 100-годишнината от освещаването на Софийската синагога президентът Георги Първанов ще се срещне с представители на световни еврейски организации, гости на тържествата.

Държавният глава е почетен председател на Инициативния комитет по отбелязването на годишнината.
В 15.00 час на „Дондуков” 2 президентът ще се срещне с президента и генералния секретар на Европейския еврейски комитет, председателя на генералната асамблея на Евро-азиатския еврейски конгрес, директора на организацията „Американ Джойнт” за Европа и Латинска Америка, председателя на Организацията на евреите от България в Израел, бивши и настоящия посланици на Израел у нас и представители на организацията на евреите в България „Шалом”.

В 15.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков” 2 държавният глава ще проведе разширена среща с голям брой представители на еврейски организации от Русия, Франция, Белгия, САЩ, Израел, Гърция, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Турция.

В Централната софийска синагога президентът Георги Първанов ще присъства на тържествена церемония, с която ще бъде отбелязана годишнината.