ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ ЩЕ БЪДЕ НА ДЪРЖАВНО ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

06.07.2016, 15:45  →  Новини    
indexПо покана на президента Росен Плевнелиев на 7 юли на държавно  посещение в България ще бъде президентът на Държавата Израел, Реувен Ривлин, съобщават от пресцентъра на президентството на Република България.
Развитието на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, енергийната диверсификация, ситуацията на сигурност в Европа и в региона на Близкия Изток и миграционната криза се очаква да бъдат във фокуса на разговора на двамата президенти.
На площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента на Държавата Израел. Реувен Ривлин ще положи цветя пред паметника на Незнайния войн.
В 10.40 часа президентите Плевнелиев и Ривлин ще проведат среща „на четири очи“ на Дондуков“ 2, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации на Република България и Държавата Израел.
Двамата държавни ръководители ще дадат съвместна пресконференция, която е от 11.55 часа в Гербовата зала.
В София президентите Росен Плевнелиев и Реувен Ривлин ще открият Паметник на спасението, посветен на българската еврейска общност, спасена в годините на Втората световна война.
Снимка – jew-observer.com