ПРИЗНАНИЕ „ЛЮБИМ УЧИТЕЛ“ ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛ ОТ 134 СОУ „ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ“

31.05.2016, 14:21  →  Новини    

logo_134СОУГласът на учениците вече се чува. Двама преподаватели по литература  в столицата получиха приза „Любим учител“, гласуван от учениците им от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ с изучаване на иврит и английски  и 31 СУЧЕМ. Двамата избрани от учениците са Калина Михова от 134 СОУ и Георги Велев от 31 СУЧЕМ.

Министерство на образованието и науката и „Стандарт“ дадоха първите за тази година учителски  призове на преподаватели, част от кампанията „Любим учител“, която се провежда за втора поредна година. Тази година инициативата е под патронажа на просветния министър Меглена Кунева.

Преподавателят от 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ Калина Михова притежава първа професионалноквалификационна степен – ДИИУУ към СУ „Св. Кл. Охридски“, хоноруван преподавател и базов учител – СУ „Св. Кл. Охридски“, автор на статии и учебни помагала за ученици от 7 до 12 клас, класен ръководител на 12а клас.

Директорът на 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ Весела Палдъмова представи качествата на Калина Михова в акростих с нейното име – креативна, амбициозна, лъчезарна, интересна, неуморима и академична. Михова е с докторска степен и автор на множество научни статии. „Колкото и да стандартизираме учителския труд, той не може да бъде поставен в рамки, тъй като бисерчето в него е именно взаимодействието с децата“, каза Палдъмова. За учениците си Михова е „нашия 27-ми съученик“, защото винаги е до тях и е готова да им протегне ръка. В мотивите за избора си,  деветокласниците са посочили, че „Михова е вдъхновяващ преподавател, който помага на всички в класа да се справят с учебните задачи, но и силно ги мотивира да бъдат по-взискателни към обучението си по предмета. Има много добър подход, едновременно взискателна, но и любезна. Успява да ангажира вниманието ни по време на час, като ни провокира да участваме с желание“, пишат тийнейджърите. Те посочват също, че любимата им преподавателка е „човек, отдаден на професията, който, ако е необходима допълнителна извънкласна подготовка, винаги е готов да предостави своята помощ. Толерантна, отдадена на учениците, проявяваща разбиране, тя може да бъде изключителен пример за подражание“, допълват други.
„Да се избере един добър учител от цял колектив е много трудно. Но когато изборът е направен от учениците, това е най-точният, най-правилният и несубективен избор“, обърна се към учениците Диян Стаматов. Заместник-министърът обеща, че с разработването на новите образователни стандарти гласът на учениците ще се чува все повече и по отношение на организацията на учебния процес, и при оценяването на учителите.
Заместник-главният редактор на „Стандарт“ Даниела Казанджиева посочи, че в характеристиките на всички деца за любимите им преподаватели присъства думата „вдъхновяващ“ – тоест човек, който не просто преподава знания, а отваря един прозорец на духа, който след това не се затваря. „Любимият учител се помни за цял живот, неговите послания се пазят и предават, затова той държи ключа към бъдещето“,  каза Даниела Казанджиева.

Източник  „Стандарт“

http://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/standart_i_mon_razdadoha_oskari_za_uchiteli-334590.html

Снимки – „Стандарт“

ИК_31 училище17ИК_31 училище25ИК_31 училище18ИК_31 училище21